Baschetbalistul american Chauncey Hardy, conducatorul de joc al echipei CSS Giurgiu, se afla in coma dupa ce a fost batut, intr-un club din Giurgiu, de un grup de mai multi tineri, informeaza RealitateaTV. Sportivul a suferit un traumatism cranio-cerebral, urmand sa fie operat la spitalul Bagdasar.

UPDATE: Hardy Chauncey a suferit al doilea stop cardiac, iar sansele de supravietuire sunt foarte mici. "Cert e ca are sanse de unu la suta" - Carmen Tocala, presedintele Federatiei Romane de Baschet (sport.ro).

Incidentul s-a petrecut intr-un club din Giurgiu, sportivul fiind lovit cu pumii si picioarele de mai multi tineri. Chauncey a suferit un traumatism cranio-cerebral, urmand sa fie operat la spitalul Bagdasar.

Medic: Starea generala a baschetbalistului este proasta, va fi operat

Starea baschetbalistului american Hardy Chauncey, de la CSS Giurgiu, este "destul de proasta", el fiind adus in pre-coma cu leziuni cerebrale si urmeaza sa fie operat, potrivit lui Florian Bica, purtatorul de cuvant al Spitalului "Bagdasar - Arseni", din Bucuresti, citat de agentia Mediafax.

Sportivul a fost adus adus in pre-coma, este monitorizat si supravegheat. Starea lui generala este destul de proasta, a spus Bica.

Hardy Chauncey va fi operat de medici de la Neurochirurgie, el avand leziuni cerebrale.

Potrivit medicului, este o operatie dificila si cu risc, asa cum sunt toate interventiile de acest gen.

Coechipierul lui Hardy Chauncey, Levar Seals, a sustinut ca nu stie prea multe amanunte despre incident, el adaugand ca este ciudat ca ceilalti colegi de echipa spun ca nu stiu nimic, n-au vazut nimic.

"Nu cunosc amanunte, deoarece nu am fost impreuna cu ei. Hardy si cu alti cinci-sase coechipieri au fost in singurul club din Giurgiu. E un pic ciudat faptul ca ceilalti colegi de echipa spun ca nu stiu nimic, n-au vazut nimic. Cand m-au sunat dimineata sa-mi spuna, am crezut ca-i o gluma. Eu sunt in Bucuresti, venim in fiecare weekend, poate acesta a fost norocoul meu ca n-am fost si eu acolo", a declarat Seals pentru MEDIAFAX, adaugand ca Hardy Chaucey este in stare foarte grava si ca, din informatiile pe care le detine, urmeaza sa fie operat.

In varsta de 23 de ani, americanul sarbatorea alaturi de coechipieri victoria reusita impotriva echipei Dinamo.

Hardy Chauncey a fost cel mai bun jucator in meciul de sambata seara, pe care echipa sa l-a castigat, in prelungiri, cu Dinamo Bucuresti, scor 91-86. Americanul a inscris 22 de puncte, aflandu-se pe teren tot meciul

"Prea multe noutati nu avem. Am fost sesizati dimineata, de doctori, ca au in grija un tanar cu leziuni grave. Nu avem informatii daca a fost vorba de o agresiune sau a fost un simplu accident. Urmeaza sa facem o ancheta. Am ridicat inregistrarile video din interiorul clubului pe care criminalistii le analizeaza" - Mirela Gheta, purtatorul de cuvant al IPJ Giurgiu, la RTV.

Dupa un incident asemanator, Marian Cozma si-a pierdut viata intr-un club din Veszprem in anul 2009, handbalistul roman fiind injunghiat de un interlop de origine maghiara. Sapte persoane au fost condamnate dupa cele intamplate in Ungaria.