Comitetul Olimpic al Rusiei a decis crearea unei organizatii autonome necomerciale (ANO), care se va ocupa de colectarea si redistribuirea mijloacelor venite din partea companiilor care sponsorizeaza federatiile de sport si Jocurile Olimpice din 2014, scrie Vedomosti.

Soci 2014Foto: sochi2014.com

Noua structura va cuprinde reprezenanti ai Comitetului Olimpic si Paralimpic, precum si ai comitetului de organizare a Olimpiadei, alaturi de cei ai Ministerului sportului si turismului.

Surse guvernamentale au precizat ca organizatia are doua misiuni. Prima vizeaza atragerea a minim 500 milioane de dolari din sponsorizari pentru asigurarea unei pregatiri de calitate a echipei Rusiei pentru Jocurile de iarna de la Soci.

A doua vizeaza organizarea unor concursuri de sponsorizare mult mai atractive pentru competitiile internationale gazduite de Rusia.

"Companiile care doresc sa finanteze activitatea sportiva vor sa lucreze nu cu o singura federatie sau cu un singur sportiv, ci cu mai multi. Noua organizatie trebuie sa ofere aceasta posibilitate", au explicat respectivele surse.