Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului propune Guvernului spre aprobare un amplu program de constructie a 30 de sali polivalente cu capacitate intre 5 si 15 mii de locuri. Costurile totale se ridica la peste 1.3 miliarde de lei (aproximativ 320 de milioane de euro), acestea urmand sa fie realizate pana in 2016.

Cheltuielile privind programul "Sali Polivalente" vor fi impartite dupa cum urmeaza:

21.5 milioane de lei in 2011

193.5 milioane de lei in 2012

430 de milioane de lei in 2013

430 de milioane de lei in 2014

"Finantarea programului se asigura din alocatii de la bugetul de stat, in limita fondurilor aprobate anual cu aceasta destinatie in bugetul Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului, alocatii de la bugetul local, credite externe, procedura parteneriatului public - privat, precum si din alte surse de finantare legal constituite", se precizeaza in proiectul elaborat de minister.

Conform programului de constructie, vor fi realizate trei tipuri de sali: de 5.000, 10.000 si 15.000 de locuri. Numarul total al salilor este de 30. Principalii beneficiari ai acestor programe vor fi autoritatile publice locale.

Ministerul Dezvoltarii nu a intocmit o lista cu localitatile in care vor fi construite salile polivalente.

"Pentru inceput trebuie aprobat actul normativ, dupa care trebuie elaborate normele metodologice. Abia dupa aceea vor fi stabilite localitatile in care se vor construi aceste sali. In plus, trebuie aprobati indicatorii tehnico-economici si astfel vom cunoaste exact sumele care vor fi alocate pentru aceste sali", au declarat reprezentanti ai Ministerului Dezvoltarii pentru HotNews.ro.

Vezi aici documentul trimis spre aprobarea Guvernului Romaniei.