Anul 2010 a adus medalii importante pentru sportul romanesc, Antoniu Buci (haltere), Ninel Miculescu (haltere), Daniela Dodean si Elisabeta Samara (tenis de masa), Ana Porgras (gimnastica) si echipa nationala de handbal feminin a Romaniei fiind doar cateva dintre exemplele pozitive pentru anul care se va incheia in doar cateva zile. La polul opus se gaseste fotbalul, sportul rege fiind dator la capitolul rezultate.

Anul sportiv 2010, in imagini Foto: Colaj HN

- Februarie 2010, Unirea Urziceni este eliminata din 16-imile Europa League, campioana Romaniei a ajuns in primavara europeana dupa ce a reusit 8 puncte in faza grupelor din Champions League (record absolut pentru echipele din Liga 1).

- Aprilie 2010, Roxana Cocos a castigat doua medalii de bronz la Campionatul European de Haltere de la Minsk. Prima a fost cucerita la stilul aruncat al categoriei 63 de kg, in timp ce a doua a fost dobandita la total.

- Aprilie 2010, Antoniu Buci (categoria 62 de kg) a obtinut medalia de aurla stilul aruncat si argint la total in cadrul Campionatului European de Haltere de la Minsk.

- Aprilie 2010, Ninel Miculescu (categoria 69 de kg) a obtinut trei medalii de aur la smuls, aruncat si la total in cadrul Campionatelor Europene de Haltere de la Minsk.

- Aprilie, Octombrie 2010, Lucian Bute si-a aparat centura de campion mondial IBF, categoria supermijlocie, de doua ori in anul 2010. Pe 17 aprilie 2010 l-a zdrobit pe Edison Miranda (Columbia) dupa numai trei runde. Pe 15 octombrie 2010, romanul il invinge (KO, runda a noua) pe americanul Jesse Brinkley, ajungand la cota 22 de victorii inainte de limita.

- Aprilie 2010, Alina Dumitru (categoria 48 de kg) si Corina Caprioroiu (categoria 57 de kg) au castigat medaliile de aur in cadrul Campionatelor Europene de Judo de la Viena.

- Mai 2008, Oltchim este vicecampioana Europei la handbal feminin dupa ce a pierdut finala Ligii Campionilor in fata echipei Viborg (a fost 28-21 in deplasare si 31-32 la Bucuresti).

- Mai 2010, Alexandra Dulgheru a castigat, pentru al doilea an consecutiv, turneul WTA de la Varsovia, romanca trecand in finala cu 6-3, 6-4, de chinezoaica Jie Zheng.

- August 2010, Echipajul de canoe dublu format din Alexandru Dumitrescu si Victor Mihalachi a cucerit medalia de aur in cadrul Campionatului Mondial de la Poznan (Polonia) pe distanta de 500 de metri. Performanta a fost repetata si in proba de 1000 de metri.

- Septembrie 2010, Perechea Daniela Dodean/Elisabeta Samara a cucerit medalia de bronz la Campionatul European de tenis de masa de la Ostrava.

- Septembrie 2010, Echipa feminina de tenis de masa a Romaniei a terminat Campionatul European pe locul doi, tricolorele fiind noile vicecampioane ale Batranului Continent.

- Septembrie 2010, Nationala de Polo a Romaniei a incheiat pe 7 Campionatul European dupa ce a reusit doua victorii istorice impotriva Spaniei, vicecampioana mondiala.

- Septembrie 2010, Halterofilul Ninel Miculescu a obtinut doua medalii la Campionatele Mondiale din Turcia: "argint" la total si "bronz" la smuls, la categoria 69 de kilograme.

- Septembrie 2010, Valeriu Calancea a cucerit doua medalii la Campionatul Mondial de Haltere, sportivul din Romania obtinand medalia de aur la stilul aruncat (220 kg) si bronzul la total (397 kg).

- Septembrie 2010, Gimnasta Ana Porgras a cucerit titlul mondial la barna in cadrul unei competitii care a avut loc la Rotterdam.

- Septembrie 2010, Gimnasta Diana Chelaru este noua vicecampioana mondiala la sol, titlu cucerit la Rotterdam.

- Septembrie 2010, Romania a revenit in Grupa Mondiala a Cupei Davis dupa ce a trecut, scor 5-0, de Ecuador. Au evoluat pentru Romania: Victor Hanescu, Adrian Ungur, Horia Tecau si Victor Crivoi.

- Noiembrie 2010, Nationala de Rugby a Romaniei s-a calificat la Campionatul Mondial dupa ce a trecut la baraj de Uruguay. A fost 21-21 in deplasare si 39-12 la Bucuresti.

- Noiembrie 2010, Echipa feminina de spada a Romaniei a devenit campioana a lumii (la turneul final gazduit de Paris) dupa ce a trecut in finala de Germania, scor 35-26. Din echipa au facut parte Ana Maria Branza, Anca Maroiu, Simona Alexandru si Loredana Iordachioiu.

- Decembrie 2010, Echipa nationala de handbal feminin a Romaniei a incheiat pe locul trei Campionatul European din Danemarca si Norvegia. A fost prima medalie cucerita de tricolore la un turneu final european.

* Semnaleaza-ne si alte rezultate notabile obtinute de sportivii romani in anul 2010.