Echipajul de bob de patru persoane al Olandei s-a retras de la Jocurile Olimpice de la Vancouver dupa ce capitanul echipei Edwin van Calker i-a spus anternorului sau ca nu se simte in stare sa parcurga in siguranta traseul de la Whistler Sliding Center, informeaza CNN.

"Nu am mai vazut niciodata un sportiv care sa ajunga la un eveniment important si sa nu participe din cauza ca e speriat. Iti stapanesti frica si concurezi", a declarat Tom de la Hunty, antrenorul echipei de bob. "Acesta este motivul pentru care acest sport este popular printre militari. Este un sport pentru macho. Treci peste orice frica si participi la competitie", a adaugat antrenorul.

Insistentele familiei, accidentul pe care l-a avut in cadrul antrenamentelor de bob de doua persoane si moartea sportivului georgian Nodar Kumaritashvili, concurent in proba de sanie pe acelasi circuit, l-a determinat pe van Calker sa ia aceasta decizie.

"Sunt responsabil si pentru cele trei persoane din spatele meu. Pentru mine nu se mai pune problema de performanta, ci de supravietuire", a declarat capitanul echipei.

Imagini cu accidentul lui van Calker de la primul antrenament oficial pe pista olimpica.