Octavian Belu si-a depus, in cursul zilei de vineri, demisia din functia de secretar de stat in cadrul Ministerul Tineretului si Sportului. Principalul motiv pentru care fostul antrenor al nationalei de gimnastica feminina a hotarat sa renunte este starea precara in care se gaseste sportul romanesc in acest moment.

"Am cerut eliberarea din functia de la Ministerul Tineretului si Sportului. Nu mai vad nici o perspectiva in functia de la Minister. Sportul romanesc e in colaps", a declarat Octavian Belu la RTV.

"Am ramas in aceasta structura, respectiv Ministerul Tineretului si Sportului, cu dorinta expresa de a spijini sportul. Se pare ca sunt din ce in ce mai aproape de a considera ca dorinta, speranta mea, nu prea isi gaseste exprimare in realitate", a mai precizat Belu (Mediafax).

"Fara indoiala, este o pierdere pentru sportul romanesc deoarece Octavian a incercat mereu sa faca tot ce a depins de el pentru a-si demonstra intentiile bune. Am colaborat cu Ministerul Tineretului si Sportului alaturi de Hagi si Nadia in campania Romania in Miscare, in rest nu am avut tangente cu aceasta institutie", a declarat Ilie Nastase (gsp.ro).

Belu a lasat sa se inteleaga ca nu mai poate continua munca intr-un sistem blocat si fara niciun fel de viitor, cea mai buna solutie fiind aceea da a-si inainta demisia din functia pe care o detine.

Fostul antrenor emerit din gimnastica romaneasca a mai precizat ca nu a discutat nici cu primul ministru Emil Boc si nici cu ministrul Tineretului si Sportului, Monica Iacob Ridzi, in legatura cu renuntarea sa.

Demn de mentionat este faptul ca de la ora 15:00 are loc o sedinta extraordinara a Guvernului.

De-a lungul timpului, Octavian Belu a mai ocupat functiile de consilier de stat la Administratia Prezidentiala (intre anii 2005 si 2006) si de presedinte al Agentiei Nationale pentru Sport (intre anii 2006 si 2009). In ultima perioada, Belu a ocupat functia de secretat de stat al Ministerului Tineretului si Sportului.

In ultima perioada s-a discutat tot mai frecvent despre posibilitatea ca Octavian Belu sa fie numit ministru al Tineretului si Sportului in locul Monicai Iacob Ridzi, iar aceasta demisie alimenteaza si mai mult speculatiile.