Cu foarte putin timp inainte de a se intoarce in Canada, pentru a-si relua pregatirile, pugilistul Lucian Bute a fost primit, la Palatul Cotroceni, de Presedintele Romaniei, Traian Basescu. Seful Statului i-a conferit lui Bute, "Ordinul Meritul Sportiv Clasa 1", datorita performantei realizate de pugilist la 19 octombrie, cand a devenit noul campion mondial al categoriei super-mijlocii, versiunea IBF, invingandu-l pe columbianul Alejandro Berrio.

"După Mihai Leu şi Leonard Doroftei, iată, urmează Lucian Bute, un alt român care a făcut din lupta cinstită, din lupta dreaptă, din muncă şi din performanţă un mod de viaţă. Îţi mulţumesc mult pentru bucuria pe care ai adus-o românilor, cu certitudine mult mai multă decât aduc oamenii politici !", a afirmat Presedintele Romaniei la intalnirea cu "Campionul".

La randul sau, Bute i-a daruit sefului statului o perecehe de manusi albe de box inscriptionate cu mesajul:"Pentru Domnul Presedinte al Romaniei, Traian Basescu, cu deosebita consideratie de la un Campion Mondial !"

Pe parcursul sederii sale in Romania, pugilistul a mai fost premiat de seful Agentiei Nationala pentru Sport, Octavian Belu, dar si de primarul orasului Galati, care i-a acordat titlul de "Cetatean de Onoare".

La finele lunii februarie a anului viitor, Lucian Bute isi va pune pentru prima data in joc, centura de campion mondial, adversarul sau nefiind inca stabilit.