Guvernul a actualizat printr-o Hotarare cadrul normativ al masurilor financiare din domeniul sportului de inalta performanta. Astfel, se majoreaza prima si indemnizatiile de lot olimpic pentru sportivi si antrenori. Valoarea primelor este de pana la 1.500 lei si se acorda din fondurile prevazute cu aceasta destinatie in bugetul Comitetului Olimpic si Sportiv Roman, informeaza Guvernul.

Nivelul indemnizatiilor pentru sportivi creste pana la 1.000 lei/luna, iar nivelul indemnizatiilor pentru antrenorii care asigura pregatirea sportivilor beneficiari ai bursei olimpice se ridica pana la 600 lei/luna. Aceste indemnizatii se acorda pe perioada actiunilor de pregatire sportiva si a competitiilor, la propunerea federatiilor sportive nationale de specialitate.

De asemenea, Hotararea prevede ca membrii comisiilor si colectivelor tehnice multidisciplinare din cadrul COSR si Ministerului Tineretului si Sportului care au contribuit la obtinerea unor performante la Jocurile Olimpice, Jocurile Olimpice de Tineret, Jocurile Europei, Festivalul Olimpic al Tineretului European, Jocurile Francofoniei, pot fi premiati cu premii individuale de pana la 15.000 lei. Suma premiilor alocate membrilor comisiilor tehnice nu poate depasi 25% din valoarea totala a premiilor acordate pentru un eveniment.