​Chinezul Ding Junhui a castigat primul sau titlu Masters invingandu-l, duminica serara, in prima finala astiatica dintr-un turneu major, pe Marco Fu, scor 10-4. Finala de pe Wembley Arena, care a fost urmarita de 100 de milioane de telespectatori din China, i-a adus lui Junhui al cincilea titlu major din cariera.

Ding Junhui castiga la MastersFoto: Agerpres

Ding a inceput cu break-uri de 120 si 74, Fu raspunzand cu un break de 80. Mai sigur pe sine, Ding a incheiat prima sesiune in avantaj de patru frame-uri: 6-2. In sesiunea de seara, Fu a revenit in joc, cu doua frame-uri consecutive/ In frame-ul al 11, insa, Fu a gresit, iar Ding l-a lasat in snooker, distantandu-se la trei frame-uri: 7-4.

"Am inceput sa joc bine in sesiunea de seara si am castigat rapid doua frame-uri. In frame-ul al 11-lea insa ar fi trebuit sa incerc sa introduc bila roz in buzunar, dar am ales o lovitura de siguranta si am incurcat totul. Apoi el a reusit o lovitura superba si m-a pus in snooker. Stiam ca este sub presiune, dar acel frame i-a crescut increderea", a declarat Fu.

Au urmat trei frame-uri consecutive ale lui Ding, care s-a impus cu 10-4 in finala, devenind primul chinez ce se impune la Masters. "La 6-4 el a jucat bine si eu mi-am pierdut actiunea tacului. Am avut noroc si am facut 7-4 si asta a insemnat mult. A fost cel mai important frame, a schimbat totul. Am fost mult mai increzator dupa asta", a mentionat Ding Junhui, care va fi recompensat cu un cec in valoare de 150.000 de lire sterline.