Ronnie O'Sullivan a iesit din nou in evidenta din cauza comportamentului sau, de data aceasta in prima runda a Campionatului Mondial, intr-un meci in care l-a avut ca adversar pe Liang Wenbo. Nervos pe faptul ca o bila rosie a "indraznit" sa nu intre in buzunarul mijlociu, "Racheta" si-a aratat frustrarea indreptand degetul mijlociu catre bila respectiva.

Triplul campion mondial si-a pierdut cumpatul, luni seara, in cel de-al saptelea frame, aratandu-i unei bile rosii degetul mijlociu. Arbitrul Colin Humphries i-a dat un avertisment, anuntandu-l ca la urmatoarea abatere din respectivul meci i se va lua un frame. O'Sullivan a incheiat seara in avantaj fata de adversarul sau, meciul reluandu-se marti de la 7-2 in favoarea "Rachetei".

Aceasta nu este prima data cand O'Sullivan iese in evidenta prin comportamentul sau.

In 1998, lui O'Sullivan i s-a retras un titlu pentru ca s-a aflat ca a consumat canabis, in 2007 a fost amendat pentru ca a parasit sala in timpul unui meci din Campionatul britanic, iar in 2008 a fost sanctionat dupa ce a jignit jurnalistii chinezi in timpul unei conferinte de presa de la China Open.