John Higgins a castigat, duminica, cel de-al 21-lea titlu din cariera, reusind sa se impuna la Open-ul Galez in fata detinatorului titlului, Ali Carter, scor 9-4. Higgins, care l-a eliminat in semifinale pe Ronnie O'Sullivan cu 6-4, a obtinut al doilea sau succes la Welsh Open, primul datand din anul 2000.

Higgins a inceput cum nu se poate mai bine meciul in fata lui Carter, dupa primele cinci frameuri avand un avantaj considerabil: 5-0. La finalul primei sesiuni, "Vrajitorul din Wishaw" conducea cu 6-2, reusind si cel mai mare break din aceasta intalnire, de 137 puncte.

"Am fost incantat de modul in care am jucat in primele cinci frameuri. Niciodata nu m-am mai simtit asa. E greu sa mai castigi turnee in aceste zile deoarece sunt jucatori foarte buni, dar ma bucur ca am putut sa castig acest trofeu pentru a doua oara in cariera. In aceste momente sunt foarte increzator", a declarat scotianul in varsta de 34 de ani, potrivit BBC.

Ali Carter a incercat sa-si apere titlul in fata lui Higgins, dar presiunea meciului a fost prea mare: "Sunt dezamagit deoarece nu am reusit sa-mi pastrez titlul, dar trebuie sa merg mai departe".

Cu aceasta victorie, Higgins ocupa locul intai in clasamentul provizoriu, iar un succes la China Open (29.03-4.04.2010) l-ar ajuta sa il egaleze pe O'Sullivan la numarul de titluri (22), dar ramane inca departe de Stephen Hendry (36 titluri) si Steve Davis (28 titluri).