Peter Ebdon este marea surpriza de la Openul chinez. Dupa ce a castigat doar doua meciuri in primele sase turnee ale sezonului, Ebdon a facut un concurs extraordinar la Beijing, invingandu-l in finala pe fostul lider mondial, John Higgins, scor 10-8. "Este uimitor! Cand am ajuns aici, eram ultimul jucator care ar putea castiga finala", a spus Ebdon potrivit worldsnooker.com

Peter Ebdon, campionul de la China Open 2009: "Sa castig aici este un vis, dar si recompensa pentru munca din ultimul timp. Sunt foarte madru de aceasta realizare pe care o consider aproape la fel de importanta ca un titlu al Angliei sau unul mondial. Daca continui sa joc cu aceeasi atitudine si vointa, voi fi greu de batut la Crucible."

"John este unul dintre cei mai buni jucatori din istoria snooker-ului, dar niciunul dintre noi nu a jucat bine in aceasta finala. Sunt norocos ca nu a fost in forma, altfel m-ar fi batut cu usurinta" (worldsnooker.com) .

John Higgins a fost dezamagit de jocul sau, mai ales ca a ratat sansa sa cucereasca al 20-lea titlu din cariera: "Sunt suparat pentru ca am jucat slab. Am ratat prea multe lovituri usoare. Nici Peter nu a jucat extraordinar, dar a fost mai bun ca mine. A jucat niste lovituri nebunesti si niciodata nu stiam ce o sa faca in continuare. Si-a aratat clasa in momentul in care a facut break in ultimul frame, asa ca il felicit pentru aceasta victorie".