Nici de aceasta data nu a fost cu noroc pentru campionul mondial! Ronnie O`Sullivan nu a mai castigat in fata lui John Higgins din 2003, si nici la Openul chinez nu a fost sa fie, englezul fiind invins cu 5-4 in sferturi. Day l-a zdrobit pe campionul din 2005, Murphy, cu 5-0. Ebdon si Pettman sunt ceilalti doi jucatori care s-au calificat in semifinalele competitiei.

Meciul dintre fostul lider mondial, Higgins, si actualul numar unu, a fost plin de suspans, cu reveniri spectaculoase, ratari, dar si lovituri de geniu din partea ambilor jucatori. Higgins a preluat conducerea, 3-1, apoi englezul a egalat, parand ca are lucrurile sub control. De la 3-3, O`Sullivan si Higgins au mers cap la cap pana in decisiv, cand scotianul a jucat un snooker sigur, castigandu-si un loc in semifinale.

John Higgins il va infrunta in penultima faza a turneului pe Ryan Day, acesta din urma trecand fara probleme de Shun Murphy cu 5-0.

Stuart Pettman si Peter Ebdon vor juca cealalta semifinala de la Openul chinez. Ebdon l-a eliminat pe Stephen Hendry, scor 5-1, iar Pettman a avut si el un meci usor in fata lui Graeme Dott, scor 5-2.