Ryan Day a reusit cel mai bun rezultat al carierei, calificarea in sferturile de finala ale Campionatului Mondial, punand capat sperantelor lui John Higgins de a-si apara trofeul cucerit anul trecut la Crucible. Galezul s-a impus cu 13-9, luandu-si astfel revansa dupa ce pierduse in fata lui Higgins primul meci jucat la Campionatul Mondial, in urma cu patru ani.

Higgins a debutat perfect, conducand cu 4-0 la mijlocul primei sesiuni, dar la capatul a doua reprize scorul era egal, 8-8. Day a preluat conducerea dupa primul frame al sesiunii decisive, si s-a distantat apoi la 10-8, profitand de o ratare a lui Higgins la o bila rosie.

Galezul a mai facut un pas spre victorie cu un break de 46 de puncte, ridicand scorul la 11-8, apoi Higgins a redus diferenta cu un break de 83 de puncte.

Scotianul a incercat apoi sa revina in meci, a ratat din nou o bila usoara, iar Day a dominat finalul meciului, castigand doua frameuri consecutive, pe ultimul adjudecandu-l cu doua vizite la masa - breakuri de 48 si de 69 de puncte.

In sferturi, Ryan Day il va infrunta pe invingatorul dintre Stephen Hendry si Ding Junhui.

Tabloul turului secund

John Higgins - Ryan Day 9-13

Ding Junhui - Stephen Hendry

Ronnie O'Sullivan - Mark Williams

Joe Swail - Liang Wenbo

Shaun Murphy - Allister Carter

Mark King - Peter Ebdon 9-13

Neil Robertson - Stephen Maguire

Stuart Bingham - Joe Perry