Shaun Murphy a promovat in finala Openului Chinei de la Beijing dupa succesul cu 6-3 impotriva lui Mark Selby, revelatia sezonului in care a castigat doua turnee, dupa ce incheia stagiunea precedenta cu prezenta in finala Campionatului Mondial.

Murphy a condus cu 2-0 in debutul intalnirii, insa Selby a restabilit egalitatea cu cel mai mare break al meciului, 95 de puncte, reusit in frameul al patrulea. Sesiunea secunda a intalnirii i-a apartinut campionului mondial din 2005 care a castigat trei frameuri dintre cele patru si va juca a treia finala din acest sezon dupa cele de la Pot Black Cup (pierduta) si Malta Cup (castigata)

In finala, Murphy il va infrunta pe scotianul Stephen Maguire, unul dintre rivalii sai din circuit. In 2004, la un meci direct la Grand Prixul de la Aberdeen, Maguire a parasit arena cu permisiunea arbitrului, pentru ca isi uitase creta la vestiare, dar Murphy i-a cerut arbitrului si directorului turneului sa-l penalizeze pe scotian pentru ca nu a fost la masa de joc la timpul stabilit.

Dupa victoria impotriva lui Murphy la Openul Galez din 2007, Maguire a spus: "Intotdeauna a fost o rivalitate intre noi. Eu nu-l plac deloc, si cred ca nici el nu ma place. Incerc sa castig orice meci, dar m-ar durea mai mult sa pierd impotriva lui decat impotriva oricarui alt adversar."