Presedintele World Professional Billiards and Snooker Association l-a criticat dur pe Ronnie O'Sullivan pentru declaratiile acestuia din conferinta de presa la finalul infrangerii cu Marco Fu, la Openul Chinei. "Cer scuze poporului chinez. Comportamentul sau a fost inacceptabil. Cazul a fost trimis Comisiei de Disciplina", a anuntat Rodney Walker. O'Sulllivan a folosit cuvinte obscene in conferinta de presa si aluzii cu tenta sexuala, in fata ziaristilor chinezi.

Ronnie dialoga cu o persoana aflata langa el la conferinta de presa, dupa prima intrebare spunandu-i acestuia "Aceasta a fost cea mai lunga intrebare din lume".

Apoi The Rocket si-a inceput recitalul obscen spunand "Do you want to suck that? Do you want to come and suck on that later? Anyone want to give me a nosh? Suck my dick." (In traducere: "Vrei sa mi-o sugi? Vrei sa vii mai tarziu pe la mine sa mi-o sugi? Vrea cineva de aici sa mi-o ia la m....? Sa imi sugeti p...."

Peste alte cateva minute, plictisit de ritmul conferintei in care orice intrebare si raspuns trebuiau traduse din chineza in engleza si invers, O'Sullivan a inceput sa se joace cu microfonul sub masa, spunandu-i persoanei din apropiere "Al meu (n.r.: penis) se face mai mare la final. Al tau ce forma are?"

Comentariile sale au fost ignorate de presa din China care l-a felicitat dupa aceasta conferinta de presa. "O'Sullivan si-a pastrat manierele de gentelman", a scris Today Morning Express, iar Beijing News l-a caracterizat ca simpatic, fara semne de dezamagire, "cu un zambet larg".

Conferinta de presa cu probleme pentru Ronnie