Scotianul Stephen Maguire l-a invins pe galezul Ryan Day in semifinalele Openului Chinei si va juca a treia finala in actualul sezon dupa cea castigata in Irlanda de Nord si cea pierduta la Campionatul Regatului Unit. Maguire a castigat semifinala cu 6-5, iar in frameul secund a reusit breakul maxim, 147 de puncte, al doilea din cariera.

Scotianul a debutat perfect, conducand cu 2-0 dupa primul sau break maxim intr-un turneu pe puncte (precedentul fusese realizat in anul 2000, in turneul Regal Scottish). Insa Ryan Day a trecut in avantaj cu patru frameuri consecutive, reusind si un break de peste 100 de puncte (104 in jocul al treilea).

Dupa alte trei frameuri, Maguire a revenit la conducere, dar galezul a reusit sa impinga meciul in joc decisiv. Aici scotianul a inceput bine, reusind un break de 65 de puncte, a ratat o bila usoara, iar Day a avut ocazia sa castige meciul insa a ratat bila verde cand pe masa ramasesera doar bilele colorate iar Maguire a profitat de ocazie si a obtinut calificarea in ultimul act.

Pentru trofeul de la Beijing, Stephen Maguire il va infrunta pe invingatorul dintre englezii Shaun Murphy si Mark Selby.