In prima sesiune, cei doi finalisti au incheiat la egalitate, 4-4. La revenirea la masa, Ronnie O'Sullivan a dezvoltat un joc ofensiv, de atac, si a condus cu 6-4, apoi s-a desprins la 8-5. In acel moment, cind se afla la un singur joc de cistigarea Welsh Open, O'Sullivan a inceput sa rateze. In acest timp, Mark Selby si-a imbunatatit randamentul: Selby a reusit sa egaleze, trimitind meciul in frame-ul decisiv.

Ultimul joc al finalei, incarcat de tensiune, a gazduit mai multe ratari decit reusite: afectat de ratarea sanselor avute, Ronnie O'Sullivan a mai irosit una - atunci cind dezvolta un break, a fortat nepermis de mult o lovitura: a trimis bila alba in buzunar, facind cadou victoria si trofeul lui Selby.

"Fireste ca sunt dezamagit", a declarat O'Sullivan imediat dupa finala, adaugind ca s-a simtit "fantastic" de-a lungul finalei. Replica amara, fiindca dupa ce a multumit scurt fanilor, O'Sullivan a fugit repede din sala, inainte de incheierea festivitatilor.

"Nu am mai crezut ca voi intoarce meciul. Putini oameni il pot invinge pe O'Sullivan atunci cind isi face jocul si conduce cu 8-5. ma simt extrem de fericit, pentru ca acum un si ceva trebuia sa joc meciuri de calificare pentru a intra pe tabloul marilor turnee", a spus Mark Selby care incununeaza o perioada de exceptie in care a mai cistigat Mastersul 2008 si a disputat finala campionatului mondial din 2007.