Mark Selby l-a invins in prima semifinala a Openului Galez pe veteranul Stephen Hendry, dupa un joc echilibrat, in care cei doi jucatori au mers cap la cap pana la 4-4, dupa ce Hendry a reusit de fiecare data sa anuleze avantajul lui Selby. De doua ori chiar cu breakuri de peste 100 de puncte: 130 in frame-ul sase, urmat de 124 in a opta partida, cu care a dus numarul de "century breaks" din cariera la 713!

Selby a trecut apoi in avantaj pentru a cincea oara de-a lungul meciului, si a pus imediat capat intalnirii cu un break de 70 de puncte. Finala de la Newport Centre este a patra a carierei lui Selby care cauta primul sau titlu intr-un turneu pe puncte dupa ce a pierdut Openul Scotian in 2003 si Campionatul Mondial de anul trecut. La inceputul anului, el a cucerit primul titlu din cariera in Mastersul de la Wembley. Adversarul sau in finala va fi insa Ronnie O'Sullivan.

In schimb, Hendry rateaza calificarea intr-o noua finala exact in ziua cand se implineau 12 ani de la primul sau triumf in Welsh Open. Septuplul campion mondial a castigat ultimul sau turneul major in 2005, in Malta.