Mark Selby a ajuns in premiera in finala Mastersului de la Londra dupa victoria in fata lui Ken Doherty, obtinuta in frameul decisiv. De altfel, toate cele trei jocuri disputate de Selby la actuala editie a competitiei de la Wembley Arena s-au incheiat in maximum de frameuri, finalistul ultimei editii a Campionatului Mondial trecand pe rand de Stephen Hendry, Stephen Maguire si Ken Doherty cu acelasi scor: 6-5.

Meciul dintre Selby si Doherty a fost echilibrat inca de la inceput, cei doi impartindu-si primele patru jocuri. Dupa pauza, Selby a preluat conducerea, distantandu-se la 4-2 cu singurul break de peste 100 de puncte al intalnirii (107 puncte in frameul 6).

Doherty a reusit sa egaleze, dar apoi i-a facut cadou lui Selby frameul al noualea, cand a trimis bila alba in buzunarul galben, iar jucatorul de 24 de ani din Leicester se apropia la un singur joc de calificarea in finala. Oponentul sau nu-si spusese insa ultimul cuvant si a impins intalnirea in joc decisiv cu cel mai mare break al sau din acest meci, 79 de puncte.

In frameul al 11-lea, irlandezul a marcat primul, dar dupa 20 de puncte i-a cedat lui Selby conducerea si acesta, din doua vizite la masa, a incheiat jocul si meciul, si a ajuns in finala, avand ocazia sa devina al cincilea debutant din istorie care castiga trofeul.

"Credeam ca am pierdut, dar am avut un pic de noroc. Stiam ca daca voi avea un pic de sansa in frameul decisiv, voi castiga intalnirea. Au fost multi nervi acolo, chiar ma gandeam ca nu este anul meu, dar m-a surprins chiar si pe mine, de cat de bine am jucat aici. E minunat sa ajung in finala, iar acum sper s-o castig", a declarat Mark Selby la finalul intalnirii cu Doherty.