Dupa evolutia entuziasmanta din optimile de finala, cand l-a invins pe Mark King cu 9-1, Ronnie OSullivan a reusit o noua demonstratie de snooker si in sferturi, castigand cu 9-2 disputa cu Jamie Cope. The Rocket a ajuns pentru a sasea oara in semifinalele UK Championship, si va fi greu pentru ceilalti jucatori sa-l opreasca din cursa pentru al patrulea titlu la Campionatul Regatului Unit, dupa cele obtinute in 1993, 1997 si 2001.

Dupa 6-2 in sesiunea de dimineata, Ronnie a inceput in forta si partea a doua a partidei cu Cope, reusind mai intai un break de 82 de puncte, si fiind apoi aproape de breakul maxim de 147 de puncte, pe care l-a ratat insa la ultima bila rosie. Frameul 11 l-a castigat din doua veniri la masa, trecandu-si in cont doua breakuri mici, de 47 si de 32 de puncte, si calificarea in penultimul act la Telford.

Pentru un loc in finala, OSullivan il va infrunta pe Mark Selby care a ajuns in semifinale dupa un meci maraton impotriva lui Marco Fu. Dupa 4-4 la capatul primei sesiuni, Selby a debutat in forta in repriza de seara, distantandu-se rapid la 7-4. Scorul a devenit apoi 8-5, dar Fu nu-si spusese ultimul cuvant si a revenit in meci, apropriindu-se la un singur frame. Al 16-lea frame a durat 77 de minute si 31 de secunde, devenind astfel cel mai lung frame transmis la televiziune in istoria snookerului. S-a ajuns pana la bilele colorate, unde Fu a avut nevoie de un snooker la bila albastra, dar a fost el trimis in snooker, si Selby a castigat in cele din urma si a obtinut biletul pentru penultimul act.