Ronnie O’Sullivan a sustinut ca a renuntat la sansa de a face break-ul maxim de 147 de puncte in primul tur de la Welsh Open pentru ca a simtit ca premiul de 10.000 de lire oferit pentru asta este “prea meschin”.

Ronnie O'Sullivan, la openul galezFoto: Eurosport

In ultimul joc al victoriei cu 4-1 in fata lui Barry Pinches obtinuta pe Motorpoint Arena din Cardiff, cvintuplul campion mondial era pe drumul cel bun spre obtinerea celui de-al 14 break maxim al carierei, dupa ce introdusese in buzunare 13 rosii si 13 bile negre.

La a 14-a bila rosie, totusi, el a jucat o simpla lovitura pozitionala la bila roz, desi recursese anterior la cateva lovituri indraznete pentru a se intoarce la bila neagra.

El apoi a curatat masa pentru a ajunge la 146 de puncte, un nivel extrem de ridicat, dar care poate fi totusi depasit in cursa pentru premiul oferit celui mai mare break.

O’Sullivan a parasit arena cu un zambet larg iar apoi a declarat pentru BBC Tara Galilor ca “as fi putut sa ma pozitionez la bila neagra si poate sa fac 147”.

“Stiu ca este doar 10 mii si m-am gandit ca este putin cam meschin, serios. Sa faci un maxim este o realizare atat de mare si, daca ne vor da 10 mii, cred ca merita ceva mai mult de atat”, a spus Ronnie.

“In momentul in care premiul o sa creasca un pic, o sa incerc sa fac 147. Un 146 este la fel de bun!”, a adaugat englezul.

Breakul de 146 de la openul galez: