Romania va organiza Campionatul European de Snooker, manifestare care va avea loc anul viitor, in octombrie sau noiembrie, informeaza gsp.ro. Informatia a fost confirmata de omul de afaceri Adrian Thiess, cel care a intermediat si aducerea lui Ronnie O'Sullivan la Bucuresti.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Avem numai vesti bune pentru toti iubitorii snookerului din Romania si nu numai. In cel mai scurt timp, contractul dintre McCann Thiess Events si World Snooker va fi semnat si parafat pentru aducerea Campionatului European la Bucuresti. Romania va fi o saptamana pe harta snookerului mondial. Un eveniment unic pentru Bucuresti, e o promisiunea de-a mea pe care mi-am respectat-o dupa ce peste 7.000 de persoane au venit in numar foarte, foarte mare la meciurile demonstrative organizate la Circul Globus in luna noiembrie a acestui an.

Pot sa va confirm informatiile ca vom avea un turneu de cinci stele, un turneu unde va participa crema snookerului. E o onoare pentru mine si pentru noi, cei care organizam acest eveniment sa avem 128 de jucatori la Bucuresti. Asa cum bine stiti si voi, Ronnie O'Sullivan a fost primul jucator care si-a anuntat prezenta la Campionatul European de la anul din Bucuresti. O sa fie o saptamana de vis pe care impatimitii snookerului nu o vor uita niciodata. Acesta va fi al doilea turneu ca importanta desfasurat in Europa si va deveni unul dintre cele mai mari evenimente din calendarul World Snooker" - Adrian Thiess, pentru gsp.ro.

Pe langa Ronnie O'Sullivan, la editia de anul viitor al Europeanului ar putea participa, printre altii, Stuart Bingham, Shaun Murphy, Judd Trump, Mark Williams sau Mark Selby. Editia din 2016 a CE de Snooker este cea mai noua competitie pe care World Snooker o va organiza.

La eveniment vor participa 128 de jucatori. Competitia va fi transmisa de 16 televiziuni in 138 de tari.