Ronnie O'Sullivan a castigat duminica cel de-al cincilea titlu de campion mondial la snooker, dupa un turneu aproape de perfectiune. Laudat chiar si de adversari, "The Rochet" ii multumeste lui Steve Peters, psiho-terapeutul care i-a schimbat viata. "Daca mi-as permite, l-as tine in fiecare minut alaturi de mine", a precizat Ronnie despre Steve.

Steve PetersFoto: Captura YouTube

Cine este Steve Peters

Steve Peters - psiho-terapeut care lucreaza in prezent cu echipa olimpica de ciclism a Marii Britanii, cu echipa Sky (tot ciclism) si cu FC Liverpool (incepand din noiembrie 2012).

"Fericirea lui Ronnie este mai importanta decat orice turneu castigat" - Steve Peters.

"A facut tot ce i-am zis de-a lungul timpului. Stie ca in mine poate avea incredere, iar asta il face sa fie linistit" - Steve Peters.

"Daca mi-as permite, l-as tine alaturi pe Steve 24/24, 7 zile din 7 pe saptamana" - Ronnie O'Sullivan.

"Liverpool ar putea reveni in fruntea Premier League cu ajutorul lui Steve Peters. In cazul in care colaborarea continua, cred ca vor castiga din nou campionatul in cateva sezoane" - Ronnie O'Sullivan.

Cartea care l-a facut celebru pe Steve Peters - "The Chimp Paradox".

Interviu cu Steve Peters la BBC, la "HARDtalk":

* Obiectivul lui Steve Peters la inceputul colaborarii cu Ronnie O'Sullivan a fost castigarea de catre "The Rocket" a titlurilor mondiale cu numarul patru si cinci - lucru care s-a intamplat (2012 si 2013).

Ronnie O'Sullivan - geniu cu probleme

  • La 17 ani, cand a castigat UK Championship, au inceput sa apara primele semne ca Ronnie are probleme. Avea si de ce. Tatal sau era in puscarie. 18 ani, pentru crima, dupa ce injunghiase un negru intr-o carciuma. Patronul de sex-shop-uri cazuse prada unei neintelegeri incheiate tragic. A fost o lovitura incredibila pentru Ronnie, care avea in tatal sau un adevarat mentor.
  • Colac peste pupaza, si mama sa s-a trezit dupa gratii, din cauza problemelor cu fiscul. Ceva s-a rupt iremediabil in sufletul lui Ronnie, care s-a trezit faimos si singur.
  • A inceput sa bea si sa se drogheze. In 1996 a insultat un arbitru la Campionatul Mondial. A fost suspendat doi ani si a platit o amenda de 20.000 de lire sterline. In 1998 a fost testat pozitiv la un control anti-doping dupa ce castigase Irish Master. Fumase marijuana. A fost deposedat de titlu.
  • L-a jignit pe Stephen Hendry, rivalul sau de moarte. "N-are decat sa se intoarca la viata lui meschina", a spus Ronnie intr-un interviu. Nu si-a cerut niciodata scuze. La fel cum nu si-a cerut scuze in fata lui Alain Robidoux, pe care l-a batut mar in 1996 intr-un stil neobisnuit: a jucat, pentru prima oara, cu ambele maini.
  • A alternat loviturile cu stanga si cele cu dreapta, iar Robidoux, ofensat, nu i-a intins mana la finalul meciului. Canadianul s-a considerat luat peste picior. De fapt, Ronnie demonstrase ca este jucatorul perfect. Putea bate pe oricine, oricand, oricum.