Patinatorul Michael Christian Martínez (singurul reprezentant al statului Filipine la Jocurile Olimpice de la Soci) a fost nevoit sa-si ipotecheze locuinta pentru a-si realiza visul de la participa la Olimpiada. "Am ipoteca pe casa, aceasta investitie este o nebunie", a marturisit mama sportivului, transmite Agerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

Fara ajutor din partea statului Filipine, Michael Christian Martínez a fost nevoie sa-si ipotecheze casa pentru a face rost de bani in vederea participarii la JO de la Soci, transmite agentia EFE.

"Am ipoteca pe casa. Aceasta investitie este o nebunie", a declarat María Teresa Martínez, mama sportivului.

In varsta de 17 ani, Michael Christian Martínez s-a lovit de refuzul autoritatilor in vederea unui ajutor financiar pentru a participa la JO.

"Cred ca nici macar la cabinetul presedintelui (n.r. Beningno Aquino) nu se stie ca un patinator filipinez concureaza la Olimpiada", a precizat mama sportivului.

Michael a devenit (sambata) primul sportiv din aceasta tara din Asia de Sud-Est care a participat la patinaj artistic in timpul Jocurilor Olimpice de iarna. Totodata, Michael este primul sportiv care-si reprezinta tara, dupa 22 de ani de absenta a Filipinelor de la aceasta competitie.

Martinez a inceput sa patineze de la varsta de 8 ani, intr-un patinoar dintr-un centrul comercial din Manila.

Are probleme de sanatate - Sufera de astm

"Practic, am crescut intr-un spital, pentru ca eram foarte bolnav. Nu puteam sa practic niciun fel de sport si cu atat mai putin sporturile in aer liber pentru ca imediat sufeream un atac de astm", a precizat Michael Christian Martínez.