Comitetul International Olimpic (CIO) a distribuit gratuit 100.000 de prezervative la Jocurile Olimpice de iarna de la Soci, care au fost oferite sportivilor cazati in satul olimpic, transmite Mediafax.

JO Soci 2014Foto: sochi2014.com

Potrivit site-ului postului Fox, aceasta initiativa este reluata la fiecare doi ani. Mii de sportivi locuiesc impreuna timp de mai multe saptamani pe durata Jocurilor Olimpice, iar reprezentantii CIO spun ca este absolut normal ca relatiile dintre sportivi sa devina astfel mult mai apropiate, in spatele usilor inchise, informeaza foxsports.com.

CIO a decis sa ia o serie de masuri de precautie, pentru a-i proteja pe toti cei 6.000 de sportivi care participa la Jocurile Olimpice de iarna de la Soci, distribuind 100.000 de prezervative in satul olimpic.

"Distribuirea de prezervative in satul olimpic reprezinta modul in care CIO se implica in campaniile de prevenire HIV si SIDA", a declarat un reprezentant al Comitetului International Olimpic, citat de TMZ Sports.

Acesta nu este insa cel mai mare numar de prezervative distribuite de CIO.

La Jocurile Olimpice de vara de la Londra, disputate in 2012, reprezentantii CIO au distribuit 150.000 de prezervative pentru cei 10.800 de sportivi din satul olimpic. La acea vreme s-a spus ca acea uriasa cantitate de prezervative a reprezentat un nou record olimpic.