Cea de-a cincea medalie pentru Romania la JOT Nanjing 2014 a fost cucerita de Mihaita Alexandru Novac in finala probei masculine de aruncare a sulitei. El s-a clasat pe locul al doilea, cu 73.98 m, dupa francezul Lukas Moutarde, care a reusit sa trimita sulita, la ultima incercare, la 74.48 m, cea mai buna performanta personala a sa de pana acum. Pe treapta a treia a podiumului a urcat Mark Xaver Schmolcz (Ungaria), cu 72.40 m, informeaza COSR.

Mihaita Alexandru NovacFoto: COSR

“Ma bucur enorm pentru acest rezultat. Inainte sa ajung la Nanjing visam la podium, dar ma gandeam ca ar fi bine daca termin macar in primii cinci. Abia dupa ce in calificari am reusit sa obtin cea mai buna performanta personala am inceput sa-mi doresc foarte mult sa cuceresc o medalie cat mai stralucitoare. Din pacate in finala nu mi-a iesit totul asa cum am vrut.

Am incercat sa dau mai bine decat in calificari, dar pur si simplu nu am reusit. Pot spune ca am avut un pic de ghinion ca francezul m-a batut la ultima incercare, dar asta nu-mi micsoreaza bucuria. Asa este in sport si sunt extrem de fericit de rezultatul obtinut”, a spus Mihaita Alexandru Novac, dupa incheierea finalei.