​ Echipajele Romaniei de doi rame fara carmaci, atat cel feminin, cat si cel masculin, au cucerit medaliile de aur la Jocurile Olimpice de Tineret de la Nanjing, China, informeaza cosr.ro.

Medalii de aur pentru Romania la canotajFoto: COSR

Echipajul feminin format din Denisa Tilvescu si Cristina Georgiana Popescu a castigat cursa cu timpul 3:37.32, devansandu-le pe adversarele din China si Canada, ocupantele locurilor doi, respectiv trei.

“Startul nostru a fost destul de slab in comparatie cu cel al adversarelor care au plecat ca din pusca. In prima jumatate chiar eram pe undeva pe locurile doi-trei, dar am strans din dinti si ne-am concentrat atat de tare sa castigam incat la final abia am putut cobori din barca. Ne bucuram cu atat mai mult cu cat cursele pe 1000 m nu sunt favoritele noastre”, a spus Cristian Georgiana Popescu, dupa incheierea finalei.

Ciprian Tudosa si Gheorghe Robert Dedu au reusit, in finala masculina, sa treaca primii linia de sosire, cu timpul 3:11.27, invangand echipajele din Cehia si Turcia, care au obtinut medaliile de argint, respectiv de bronz.

“Concentrarea in timpul cursei a fost atat de mare incat in momentul in care am coborat din barca am simtit cum imi bubuie tamplele. A trebuit sa ma asez pe ponton cateva secunde pentru ca eram prea ametit ca sa pot sta in picioare. Acum insa nu conteaza decat ca suntem campioni. Am muncit pentru acest aur si suntem bucurosi ca eforturile noastre s-au materializat in cea mai stralucitoare medalie”, a spus Ciprina Tudosa.