Judoka Stefania Adelina Dobre a cucerit prima medalie pentru Romania la Jocurile Olimpice de Tineret (JOT) de la Nanjing, argint la categoria 63 kg. In finala, ea a fost invinsa de unguroaica Szabina Gercsak , informeaza cosr.ro.

Adelina Dobre, argint la JO NanjingFoto: COSR

„Pentru mine, care vin de la o categorie mai mica (n.r.- este prima competitie la care Stefania a intrat in concurs la 63 kg, categoria ei fiind de 57 kg), diferenta a fost foarte mare. Szabina este mult mai inalta ceea ce m-a incomodat destul de tare. (...)Am cucerit cea mai valoroasa medalie de pana acum. A fost greu, mi-as fi dorit aurul, am luptat pentru aur, dar trebuie sa recunosc ca unguroaica a fost mai puternica”, a declarat Stefania Dobre la finalul competitiei.

fakepath\jpeg-1

Foto: COSR

In semifinala, sportiva a invins-o prin ippon pe canadianca Jessica Klimkait (campioana mondiala la 52 kg), dupa ce a trecut in sferturi, tot prin ippon, de Liudmyla Drozova (Ucraina), iar pe britanica Lubjana Piovesana, penalizata, a depasit-o in primul tur.

„Sunt fericita Din punctul meu de vedere ar fi fost foarte greu sa ia medalia de aur, pentru ca stiu valoarea unguroaicei. De aceea inainte de meci, i-am cerut lui Stefi doar sa dea tot ce poate in finala. Si a reusit sa faca un meci excelent in fata unei sportive complexe. Sunt tare tare mandra de ea!”, a spus, dupa finala, antrenoarea Stefaniei Dobre, Geanina Andreica.