Intr-un sport cu o traditie bogata in medalii olimpice, cum este gimnastica artistica, Laura Jurca reprezinta o frumoasa promisiune. Copilaria ei a purtat amprenta mai multor tari, insa viata a purtat-o spre locul ce-i fusese rezervat: Deva, Romania.

Logo NanjingFoto: Hotnews

Laura Jurca

Laura Jurca

Foto: COSR

Laura s-a nascut pe 14 septembrie 1999 la Munchen, in Germania, iar ulterior a locuit alaturi de parintii ei in Elvetia, la Zurich. De mica a dovedit inclinatii sportive, iar la 7 ani, dupa ce familia a revenit in tara, la Otelu Rosu (judetul Caras Severin), tatal ei a dus-o de mana la Centrul National Sportiv de la Deva, mai intai pentru o perioada de proba. Talentul ei a iesit repede in evidenta, iar drumul performantei i s-a deschis in fata. Prima antrenoare i-a fost Ulpia Barbu, apoi a fost preluata de Adela Popa si Ioan Coroiu. In prezent se pregateste la la Izvorani, la lotul olimpic coordonat de Octavian Bellu si Mariana Bitang.

Laura va implini 15 ani in luna septembrie, iar din 2015 va putea concura in competitiile de senioare. Anul acesta ea a participat la primul ei Campionat European (Sofia, Bulgaria), unde a cucerit bronz cu echipa si doua medalii de argint, la individual compus si la sarituri. Deocamdata, din palmares ii lipseste aurul (mai are medalii de argint si de bronz la Festivalul Olimpic al Tineretului European din 2013 si la Cupa Mondiala de la Jesolo 2014), insa specialistii sustin ca e doar o problema de timp pana va ajunge pe prima treapta a podiumului de premiere. Miniona, tenace, mereu preocupata de a-si imbogati tehnica, Laura poate fi noua Nadia, Lavinia, Gina, Simona, Catalina sau Sandra a gimnasticii romanesti.

Romania va fireprezentatade 41 de sportivi la cea de-a doua editie de vara a Jocurilor Olimpice de Tineret (JOT), care va avea loc la Nanjing (China) in perioada 16- 28 august, competitie rezervata performerilor cu varste cuprinse intre 14 si 18 ani.