Dintre cei 18 baieti din lotul tricolor care a facut deplasarea la Jocurile Olimpice de Tineret de la Nanjing, unul vine de pe plansele scrimei romanesti. Sabrerul Tudor Cucu Dumitrescu, sportiv legitimat la CSA Steaua, va incerca sa tina cat mai sus blazonul ridicat de nume mari, precum Mihai Covaliu, Rares Dumitrescu sau Tiberiu Dolniceanu.

Logo NanjingFoto: Hotnews

Tudor Cucu Dumitrescu

Tudor Cucu Dumitrescu

Nascut pe 30 octombrie 1997, Tudor s-a clasat in primavara pe locul cinci in proba de sabie individual la Campionatele Mondiale de cadeti si juniori de la Plovdiv (Bulgaria) si a fost intre primii patru sportivi din Europa in clasamentul final, fapt ce l-a trimis la Jocurile Olimpice de Tineret.

Tudor a plecat in China alaturi de antrenorul care l-a descoperit si format, Adrian Carlescu Badea, sotul campioanei olimpice la floreta Laura Badea Carlescu.

"La inceputul sezonului nu ma gandeam la calificarea la o asemenea competitie. Pur si simplu am facut ceea ce am stiu si m-am calificat la Nanjing. Si daca tot plec acolo vreau sa cuceresc o medalie. Altfel nu ar avea niciun rost sa mai particip. Daca nu pleci pentru o medalie, nu prea ai sanse de reusita!", a declarat Tudor Cucu inainte de a pleca spre China.

In 2013, Tudor Cucu Dumitrescu s-a clasat pe locul trei la doua Circuite Europene de cadeti (Molding si Sofia) si a ocupat locul 11 la CM de cadeti de la Porec. Pentru constanta sa, Federatia Romana de Scrima l-a inclus in categoria "Sperantele anului 2014".

Romania va fireprezentatade 41 de sportivi la cea de-a doua editie de vara a Jocurilor Olimpice de Tineret (JOT), care va avea loc la Nanjing (China) in perioada 16- 28 august, competitie rezervata performerilor cu varste cuprinse intre 14 si 18 ani.