Lotul olimpic tricolor care a facut deplasarea la Nanjing va avea ca varf de lance, la festivitatea de deschidere, o fata frumoasa, aparent fragila. Subtire ca o trestie, dar cu o mana incredibil de iute, Adina Mihaela Diaconu este cea mai valoroasa jucatoare de tenis de masa din Europa la categoria ei de varsta. Nascuta in Slatina, pe 14 octombrie 1999, Adina va fi port-drapelul Romaniei la Jocurile Olimpice de Tineret.

Logo NanjingFoto: Hotnews

Adina Diaconu

Adina Diaconu

Foto: COSR

De-a lungul timpului, la competitia planetara a seniorilor, o astfel de onoare au avut-o doar nume mari din sportul romanesc, precum Elisabeta Lipa, Aurel Vernescu, Corneliu Ion sau Vasile Andrei.

La ultima editie a Campionatelor Europene de juniori, care au avut loc in luna iulie, la Riva del Garda, in Italia, Adina Mihaela Diaconu a cucerit patru medalii de aur din patru posibile - la individual, dublu feminin, dublu mixt si cu echipa, performanta reusita in premiera pentru Romania, la aceasta categorie de varsta. Adina s-a nascut la Slatina si este antrenata de Petre Arnautu, cel care o insoteste la Nanjing.

Ea a reusit anul acesta sa se infiltreze printre asiatice in Top 10 mondial (ocupa locul sapte), performanta rarisima pentru o europeana. Inainte de competitie continentala, Adina a jucat un singur turneu la categoria ei de varsta, cadete, preferand sa concureze alaturi de jucatoare mai mari. Dificultatea meciurilor i-a prins bine: in Europa nu o mai invinge nimeni, iar Federatia Romana de Tenis de Masa spera ca ea sa faca o figura la fel de frumoasa si in China.

Romania va fireprezentatade 41 de sportivi la cea de-a doua editie de vara a Jocurilor Olimpice de Tineret (JOT), care va avea loc la Nanjing (China) in perioada 16- 28 august, competitie rezervata performerilor cu varste cuprinse intre 14 si 18 ani.