​Organizatorii Marelui Premiu din Bahrain au acceaptat anularea cursei din acest an, dupa ce echipele din Formula 1 au refuzat reprogramarea ei in luna octombrie, informeaza Reuters.

MP din Bahrain - anulatFoto: Reuters

"Desi Bahrain ar fi incantat sa vada Marele Premiu in data de 30 octombrie, am inteles ca nu se poate intampla asa ceva si respectam aceasta decizie. Vrem ca rolul nostru in Formula 1 sa fie in continuare unul pozitiv si constructiv, asa cum a fost intotdeauna, in interesul sportului, astfel ca nu vom insista cu reprogramarea cursei in acest sezon", a declarat Zayed Alzayani, directorul circuitului din Bahrain.

Programat initial in deschiderea sezonului, Marele Premiu din Bahrain a fost suspendat din cauza protestelor anti-guvernamentale. Dupa ce a dat termen o luna oficialilor circuitului pentru a decide daca vor sau nu sa mai organizeze cursa in acest an, Federatia Internationala de Automobilism (FIA) a anuntat in urma cu o saptamana ca Marele Premiu se va desfasura in data de 30 octombrie, cursa inaugurala din India urmand a fi mutata pe 11 decembrie.

Decizia oficialilor FIA a enervat insa echipele din Formula1, iar peste 455.000 de oameni au semnat o petitie online cerand echipelor sa boicoteze cursa de la Bahrain. La presiunea echipelor, care nu vroiau sa prelungeasca sezonul pana in decembrie, cursa a fost anulata, astfel ca in acest an se vor disputa 19 curse, in loc de 20.

Marele Premiu din India se va desfasura astfel conform calendarului initial, in data de 30 octombrie, urmand ca sezonul sa se incheie pe 27 noiembrie, in Brazilia. Marele Premiu din Bahrain a fost deja inclus in calendarul de anul viitor, urmand a deschide sezonul in data de 11 martie.