Lewis Hamilton (McLaren) a avut o iesire nervoasa la adresa comisarilor de cursa la finalul Marelui Premiu din Monaco, dupa ce a fost penalizat de doua ori. Descriind actiunea comisarilor ca fiind "o gluma absoluta", pilotul britanic a facut o gluma deplasata, spunand ca "poate comisarii m-au penalizat pentru ca sunt negru". Hamilton si-a cerut ulterior scuze comisarilor, scapand de o noua penalizare.

Lewis Hamilton (McLaren)Foto: Reuters

In timpul cursei de la Monte Carlo, Lewis Hamilton a primit un drive-through (trecere pe la boxe) pentru un contact cu Felipe Massa (Ferrari), si dupa cursa a fost penalizat cu 20 de secunde din cauza unui duel cu Pastor Maldonado (Williams). Britanicul a reusit sa se claseze pe locul al saselea, obtinand opt puncte de la Monaco, insa la finalul cursei a rabufnit la adresa comisarilor.

"E o gluma absoluta. Am fost sa vad comisarii de cinci ori in sase curse in acest sezon", a spus Hamilton pentru BBC. Intrebat de ce crede ca a fost penalizat de atatea ori, britanicul a replicat: "Poate pentru ca sunt negru. Asta spune Ali G. Nu stiu".

Dupa aceste afirmatii, Hamilton a aparut din nou in fata comisarilor, pentru a-si justifica reactia: "I-am facut sa inteleaga ca emotiile sunt intense la capatul unor astfel de curse si nu spui intotdeauna lucrurile corecte. Gluma mea nu a venit la timpul potrivit. M-am dus la ei, le-am explicat si am facut pace. Mi-au ascultat explicatiile si au inteles. Mi-au spus la sfarsit ca se vor asigura ca oficialii de la FIA vor intelege. Ceea ce am spus eu a fost o gluma, care la momentul respectiv nu a fost amuzanta", a mentionat britanicul.

Pilotul de la McLaren "a sarit si la gatul" lui Massa si Maldonado, pe care ii considera vinovati pentru incidentele din cursa: "Nu poti depasi in acul de par, ai aceasta oportunitate foarte rar. Eram mai rapid decat Massa am intrat pe interior, dar el a virat devreme si a intrat in mine. Am incercat sa-l evit, dar bineinteles, eu am fost cel penalizat, ceea ce este o obisnuinta. Massa m-a tinut pe loc in calificari, eu am fost penalizat. In timpul cursei a virat catre mine, eu am fost penalizat. Apoi am avut interiorul in fata lui Maldonado si se poate vedea clar ca a intors prea devreme si a intrat in mine. Acesti piloti sunt ridicoli. E stupid".

"Oamenii vor sa vada intreceri si acest lucru il faci incercand sa oferi spectacol, sa faci depasiri. Daca simt ca am mers prea departe, admit ca am gresit si ca am provocat un incident, dar aici nu a fost cazul. Voi incerca sa tac din gura si sa ma bucur de restul sezonului", a adaugat Hamilton.

Brazilianul de la Ferrari, Felipe Massa, este insa de alta parere, considerand ca Hamilton ar trebui sa fie penalizat mai dur: "Ceea ce a facut el este incredibil. Nu doar cu mine, dar si cu alti piloti. Cred ca trebuie penalizat din nou, mai drastic, altfel nu se invata minte. FIA trebuie sa faca ceva in acest sens, altfel el nu va invata lectia".

Martin Whitmarsh, seful de la McLaren l-a sustinut pe Hamilton: "Daca la Monte Carlo nu incepi cursa din primul rand exista intotdeauna riscul sa fii implicat in incidente, mai ales daca, la fel ca Lewis, este un pilot puternic ce nu renunta niciodata. dar acesta este Lewis. De aceea el e un pilot fantastic si de aceea e captivant sa-l vezi pe circuit. Da, este dezamagit, deoarece a fost rapid intreg weekend-ul, dar acesta este Monte Carlo, asta este cursa, asta este viata".