Lewis Hamilton (McLaren) i-a indemnat pe comisarii de cursa de la Monaco sa fie cu ochii pe pilotii de la Toro Rosso, acuzandu-i pe acestia ca l-au intarziat in mod intentionat in Marele Premiu al Spaniei, ajutandu-l in acest fel pe Sebastian Vettel (Red Bull). Echipele surori Red Bull si Toro Rosso neaga insa ca au vreo intelegere in acest fel.

Hamilton, alaturi de Vettel pe podiumul de la BarcelonaFoto: Reuters

Britanicul Hamilton a incheiat cursa de la Barcelona la 0.6 secunde in spatele castigatorului Vettel. Pilotul de la McLaren sustine ca pilotii de la Toro Rosso (Sebastien Buemi si Jaime Alguersuari), intarziati cu un tur, l-au impiedicat sa treaca, lasandu-i in schimb cale libera lui Vettel.

"Astfel de lucruri nu ar trebui sa se intample pentru ca nu ar trebui sa existe echipe surori, nu? Cei doi piloti de la Toro Rosso l-au lasat pe Vettel sa treaca, dar pe mine m-au tinut in loc. Stateau in calea mea, cauzand astfel o diferenta mai mare de timp intre mine si Vettel. Ma apropiasem de Vettel, dar dupa ce m-au tinut in loc m-am distantat din nou de el. A fost o situatie perfecta pentru Sebastian cand a fost lasat sa treaca, iar eu nu. Nu sunt sigur daca acest incident a avut impact asupra rezultatului", a declarat Hamilton, citat de BBC.

Pilotul de la McLaren a mentionat ca nu va face plangere impotriva celor de la Torro Rosso, insa ii roaga pe comisarii de cursa de la Monaco sa fie atenti la Buemi si Alguersuari. "Eu personal nu o sa fac plangere impotriva lor. Eu mi-am informat echipa si acum depinde de ei daca vor sa atentioneze FIA pentru a se asigura ca stewarzii sunt in cunostinta de cauza. Daca aceste lucruri continua sa se intample atunci ar trebui sa fie date cateva penalizari. Sper doar ca stewarzii sa fie in alerta si sunt sigur ca vor face o treaba buna".

Red Bull si Toro Rosso sunt echipe surori, insa sunt conduse independent. Seful Red Bull, Christian Horner, a respins ideea unei intelegeri intre cele doua echipe. "Credeti-ma, pilotii Toro Rosso au primit des plangeri si din partea pilotilor nostri. Trebuie doar sa va aduceti aminte de cursa de la Abu Dhabi de anul trecut, cand au facut asta cu Mark Webber. Cu siguranta nu exista nicio intelegere intre cele doua echipe. Echipele functioneaza independent, nu avem vreo tactica prin care sa ne ajutam reciproc".

Purtatorul de cuvant al celor de la Toro Rosso a admis ca nu au o tactica pentru a-i favoriza pe cei de la Red Bull: "In primul rand nu sunt legaturi radio intre echipe. Cand inaintea sezonului trecut a devenit regula ca doua echipe sa nu-si poata impartasi cunostintele tehnice, atunci am pus capat oricarei cooperari. Asa ca orice idee ca am fi tinut pe loc o alta echipa pentru a-i favoriza pe cei de la Red Bull este absurda".