In Formula 1 din 1993, brazilianul Rubens Barrichello considera ca decizia Federatiei Internationale de Automobilism (FIA) de a permite folosirea eleronului mobil (DRS) in Marele Premiu de la Monaco este complet gresita. Pilotul de la Williams sustine ca oficialii asteapta sa se intample ceva rau in cursa si crede ca la Monte Carlo safety car-ul va fi pe circuit tot timpul.

Rubens Barrichello (Williams)Foto: AGERPRES

In ciuda ingrijorarilor unor piloti, FIA a permis utilizarea DRS-ului la Monte Carlo. Astfel, pe langa alte dificultati cu care trebuie sa se infrunte la Monaco (degradarea mult mai rapida a pneurilor, bucatile de cauciuc ce se desprind de pe pneuri in timpul curselor, perioadele cu safety car-ul pe circuit si numarul crescut de opriri la boxe), pilotii se vor infrunta si cu riscul activarii DRS-ului in tunel.

Rubens Barrichello (Williams), care este si presedintele Asociatiei Pilotilor de Grand Prix (GPDA), spera ca sefii F1 sa nu regrete mai tarziu aceasta decizie. "Eu cred ca este o decizie gresita. As vrea sa-i vad pe cei de la conducere sa stea intr-un monopost si sa incerce sa treaca prin tunel cu eleronul mobil activat. Parerea mea este ca ei asteapta sa se intample ceva rau. Cand se va intampla, vor spune . Pilotii nu au fost ascultati pana acum si cred ca este o decizie gresita", a declarat pilotul brazilian pentru Autosport.

"Pilotii vor incerca sa foloseasca DRS-ul acolo. Pot sa vad o cursa cu safety car-ul pe pista tot timpul. Macar de ar asculta: eu cred ca Monaco nu este un loc unde poti efectua depasiri. Ei cred ca pot sa introduca depasirile prin DRS? Au posibilitatea sa o faca, dar prin acest lucru pot rani pe cineva. Spun asta din experienta", a adaugat Barrichello.

Seful de la Ferrari, Stefano Domenicali, este si el de parere ca Monaco va fi o cursa dificila, insa crede ca plangerile nu trebuie facute public atunci cand vine vorba de siguranta: "Cred ca Monaco va fi o cursa dura, dar cand e vorba despre siguranta e mai bine sa taci si sa nu spui nimic in public. Va fi o cursa grea, dar aceasta este decizia luata si noi trebuie sa ne folosim la maximum de ea".

Marele Premiu din Monaco este programat in 29 mai 2011, la o saptamana dupa cursa de la Barcelona.