Anulat din cauza protestelor violente, Marele Premiu din Bahrain are sanse mici de a mai fi programat in calendarul Formulei 1 din actualul sezon. Oficialii F1 ar trebui sa stabileasca pana in data de 1 mai daca pilotii se vor mai intrece in acest an in Bahrain, insa activistii pro-democratie au initiat o campanie pentru a cere lui Bernie Ecclestone neprogramarea cursei pana cand "drepturile fundamentale ale omului nu sunt restaubilite".

Circuitul din BahrainFoto: f1.com

Activistii pro-democratie "Youth of Feb. 14 Revolution" au lansat o campanie pe internet prin care cer boss-ului Formulei 1, Bernie Ecclestone, sa nu reprogrameze Marele Premiu din Bahrain pana cand guvernul nu pune capat represiunilor protestatarilor.

"Noi, cetatenii din Bahrain si sustinatorii drepturuilor omului din intreaga lume, va cerem sa luati in considerare provocarile organizarii a ceea ce ar trebui sa fie un eveniment sportiv fericit intr-o tara aflata sub asediu, inconjurata de tancuri si forte militare, in timp ce populatia este redusa la tacere, ucisa, torturata. Nu mai punem la socoteala conditiile climatice dificile si faptul ca organizarea unui eveniment sportiv in mijlocul unei represiuni despotice asupra populatiei nu ar fi inteleasa si acceptata la nivel mondial", se arata in scrisoarea deschisa adresata lui Ecclestone.

"In sprijinul populatiei din Bahrain, cerem sa reconsiderati gazduirea Marelui Premiu din Bahrain pana cand drepturile fundamentale si libertatea cetatenilor nu sunt restaurate", se mai arata in scrisoarea activistilor.

Marele Premiu din Bahrain trebuia sa fie cursa de debut al actualului sezon, in 13 martie, insa a fost anulat in februarie dupa ce protestele au paralizat tara. Federatia din Bahrain are termen pana in 1 mai sa se decida daca va gazdui sau nu cursa de Formula 1 in acest sezon.