RedBull a anuntat, in cursul zilei de luni, ca a ajuns la un acord cu Sebastian Vettel, campionul mondial en-titre urmand sa fie pilotul austriecilor pana in 2014, informeaza Gazzetta dello Sport. Mark Webber, coechipierul lui Vettel, nu se va bucura insa de acelasi tratament, contractul australianului urmand sa fie prelungit, in vara acestui an, doar in eventualitatea in care rezultatele vor fi pe masura asteptarilor.

Sebastian VettelFoto: Reuters

Vechiul angajament dintre Vettel si RedBull expira la finalul sezonului 2012, dar in urma negocierilor germanul va ramane la campioana mondiala din Formula 1 pana in 2014.

Conform jurnalistilor italieni, Vettel va primi undeva in jurul a 12 milioane de euro pe stagiune. Pe langa Sebastian, RedBull a reusit sa le prelungeasca contractele si angajatilor importanti (50 la numar), asigurandu-se astfel continuitate la nivelul departamentului tehnic.

RedBull s-a miscat rapid dupa ce in presa aparusera tot mai multe zvonuri despre o trecere a lui Vettel la Scuderia Ferrari.

"Nu a fost nicio problema in a realiza noul contract, ambele parti au dorit continuarea colaborarii", a declarat Helmuth Marko, consultant in cadrul RedBull F1 Team.