A avut multe idei de-a lungul timpului pentru a dinamiza Formula 1, dar ultima pare cel putin indrazneata. Bernie Ecclestone, detinatorul drepturilor comerciale din Marele Circ, isi doreste ca circuitele sa fie stropite, realizandu-se astfel o "ploaie artificiala", informeaza f1.com. In acest mod, omul de afaceri britanic spera sa se inmulteasca numarul de depasiri dintr-un Grand Prix.

Cursa de F1 desfasurata pe ploaieFoto: f1.com

"Uitati-va ce Grand Prix-uri avem in acest moment. Depasirile nu se pot realiza aproape deloc pe uscat, existand o singura traiectorie ideala a monoposturilor. De-a lungul timpului, cele mai interesante curse au fost cele in care a plouat. In aceste conditii, de ce sa nu facem sa ploua? Pentru aproximativ 20 de minute sau zece tururi de circuit. In acest fel, spectacolul ar creste semnificativ", a declarat Bernie Ecclestone.

Boss-ul Marelui Circ s-a gandit si la cum s-ar putea face acest lucru, omul de afaceri fiind de parere ca echipele ar trebui anuntate de aparitia "ploii" cu aproximativ doua minute inainte.

Conform ideii lui Ecclestone, fiecare circuit ar trebui sa aiba un sistem care sa permita udarea pistei pe intreaga sa lungime.

Aceasta propunere ridica insa si un mare semn de intrebare: cat de mare este costul unui astfel de sistem in conditiile in care Formula 1 si-a redus drastic cheltuielile in ultimii ani? In plus, in functie de situatia din cursa s-ar putea interpreta ca "ploaia" provocata de organizatori a favorizat o anume echipa sau un anumit pilot (ex. care este departe in clasament si care gratie ploii ar putea recupera pozitii importante).

Fotbalul, un sport incorect

Referindu-se la banii pe care ii cheltuie echipele din Formula 1 in ultima perioada, Bernie Ecclestone a precizat ca Marele Circ ofera, gratie sistemului din ultima perioada, o oarecare egalitate intre team-uri. Un exemplu negativ este fotbalul, sport in care diferentele dintre bugetele echipelor sunt imense.

"Nu este corect ca o echipa cu un buget de 60 de milioane de lire sterline sa se lupte cu una care se poate lauda cu 300 de milioane de lire sterline. Exista nedreptate in multe sporturi. Fotbalul spre exemplu. Echipe precum Real Madrid sau Bayern Munchen isi permit sa arunce sume fabuloase pe transferurile de fotbalisti, in timp ce alte grupari nu pot. Viata nu e corecta" - Bernie Ecclestone.

Femeia, viitorul oricarei afaceri

"Sexul si banii fac ca lumea sa mearga inainte. Din acest motiv, sunt sigur ca nu peste mult timp peste 50% din deciziile importante din economie si politica vor fi luate de catre femei. Ele au intotdeauna o mare influenta, iar probabil ca asa va fi si in continuare. In spatele fiecarui om puternic de afaceri nu se afla o femeie?", a conchis Bernie Ecclestone.