Noua biografie neautorizata a sefului Formulei 1, Bernie Ecclestone, starneste valuri in lumea Marelui Circ. Autorul cartii, jurnalistul britanic Tom Bower, face dezvaluiri incredibile despre viata privata a lui Ecclestone, dar lanseaza si o serie de acuzatii asupra unor oameni din F1, printre ei si pilotul spaniol Fernando Alonso.

Hamilton si Fernando Alonso, pe vremea cand spaniolul pilota pentru RenaultFoto: Rompres

Bernie Ecclestone a discutat in dese randuri cu Tom Bower, fiind de acord in prima faza ca jurnalistul sa ii lanseze o biografie, insa doar despre viata sa profesionala. Bower a publicat insa amanunte din viata privata a boss-ului Formulei 1, dezvaluind si ca Ecclestone era umilit in public de fosta sa sotie, Slavica Malic.

In biografia intitulata "No Angel: the Secret life of Bernie Ecclestone", Bower ii aduce insa acuzatii si pilotului spaniol Fernando Alonso, in prezent la Ferrari. Potrivit informatiilor publicate, Alonso a incercat sa-si saboteze fostul coechipier de la MacLaren, Lewis Hamilton, in timpul Marelui Premiu al Ungariei din 2007.

Dupa sesiunea de calificari de la Hungaroring, lui Alonso i s-a luat pole position-ul, ca urmare a faptului ca l-a blocat la boxe pe coechipierul sau de la McLaren, Lewis Hamilton. Enervat, spaniolul a incercat sa se asigure ca Hamilton nu termina cursa de duminica, de aceea l-a santajat pe managerul echipei, Ron Dennis.

Alonso i-ar fi cerut sefului sau sa puna mai putin combustibil in monopostul lui Hamilton pentru cursa de duminica, si l-a amenintat pe Ron Dennis ca va trimite o serie de mesaje compromitatoare catre Federatia Internationala de Automobilism (FIA), daca nu primeste tratament preferential la echipa.

Potrivit informatiilor, in 2007 Fernando Alonso ar fi facut si pe "agentul-dublu" la McLaren in favoarea sefului lui Renault, Flavio Briatore, unul dintre cei mai mari sustinatori ai sai din "paddock".