Starea de sanatate a pilotului de Formula 1 Robert Kubica este stabila, a anuntat luni managerul sau, Daniel Morelli, dupa ce un post de televiziune polonez a informat, citand-o pe logodnica sportivului, ca starea sa s-a inrautatit dupa cea de-a doua operatie suferita vineri, ca urmare a accidentului din urma cu o saptamana de la "Rally Ronde" din nordul Italiei.

Robert Kubica dupa accidentFoto: Reuters

"Starea sa s-a inrautatit, atat din punct de vedere fizic, cat si psihic. Robert a avut si zile mai rele, insa este puternic si stie ca aceasta este cea mai buna solutie pentru el. Viata sa nu este in pericol", ar fi spus Edyta Witas, logodnica lui Kubica, citata de postul de televiziune polonez TVN 24.

Kubica a fost operat vineri pentru a doua oara, medicii incercand sa-i stabilizeze fractura de la picior. Dupa interventie, pilotul a parasit sectia de Terapie Intensiva, insa a fost adus inapoi, medicii hotarand sa-l tina sub observatie. In cursul zilei de luni, Kubica va fi supus unor alte analize, pe baza carora medicii vor stabili cand va avea loc urmatoarea interventie chirurgicala.

"Robert se simte bine. Situatia sa este stabila. Va fi mentinut la Terapie intensiva pana miercuri, zi in care cel mai probabil va fi supus unei noi interventii chirurgicale la mana dreapta. Pana atunci, medicii au decis sa-l mentina sub observatie la Terapie Intensiva", a declarat managerul lui Kubica, Daniel Morelli, care a decis si sa-i dea afara din spitalul din Pietra Ligure pe jurnalistii de la TVN24, care au raspandit zvonul inrautatirii starii de sanatate a pilotului.