A suferit un accident in timpul "Rally Ronde" din Andora, iar medicii au reusit sa-i salveze bratul dupa o operatie de peste sapte ore. Robert Kubica a vorbit in premiera dupa incidentul de saptamana trecuta, polonezul fiind convins ca "va reveni mai puternic pe circuit", informeaza Gazzetta dello Sport.

Robert Kubica dupa accidentFoto: Reuters

"Nu imi amintesc nimic in legatura cu accidentul. De-abia astept sa revin pe circuit. Imi pare rau pentru durerea pe care i-am provocat-o mamei in aceste zile. Nu voi avea ceva impotriva raliurilor, consider in continuare ca te ajuta foarte mult sa te pregatesti. M-a impresionat placut caldura si atentia cu care m-au tratat colegii din Formula 1".

"Degetele si bratul sunt functionale, dar am mult de munca, iar in plus trebuie sa ma opereze din nou. Imi pare rau pentru cele intamplate, nu imi aduc aminte absolut nimic. Prietenii din Polonia au venit sa ma vada, iar acest lucru a contat mult pentru mine. Dupa acest accident ma voi intoarce mai puternic ca pilot, la fel cum a fost si in 2007 (nr. dupa accidentul din Marele Premiu al Canadei)", a declarat Robert Kubica pentru Gazzetta dello Sport.

Robert Kubica, pilotul celor de la Renault F1 Team, a fost implicat, in cursul zilei de 6 febuarie, intr-un serios accident in timp ce participa, pe o Skoda Fabia, la "Rally Ronde" din Andorra. Polonezul a fost transportat de urgenta cu elicopterul la spital.

In urma unei operatii de peste sapte ore, polonezului i-a fost salvat bratul drept, cel care era in pericol de amputare. "Antebratul a fost taiat in doua locuri, cu leziuni importante la tendoane si oase", a declarat Igor Rossello, unul dintre medicii care s-a ocupat de polonez.