A fost operat timp de sapte ore, iar in acest moment starea sa este stabila, dar grava. Robert Kubica va avea nevoie de aproximativ un an de recuperare in urma accidentului suferit, duminica, la "Rally Ronde". "Antebratul a fost taiat in doua locuri, cu leziuni importante la tendoane si oase", a declarat Igor Rossello, unul dintre medicii care s-a ocupat de polonez.

Robert KubicaFoto: Reuters

"Operatia suferita de Robert a fost una extrem de dificila. Antrebratul mainii drepte a fost taiat in doua locuri, cu leziuni importante la tendoane si oase. S-a muncit mult pentru a reconstrui functiile antebratului. In timpul operatiei, au fost sapte doctori, iar interventia a durat sapte ore. Mana lui Kubica a fost in cele din urma vascularizata, este un lucru incurajator", a precizat Igor Rossello.

Conform medicilor, polonezul va avea nevoie de un an de zile pentru a se putea recupera, ceea ce inseamna ca sezonul 2011 al Marelui Circ s-a incheiat pentru Robert inainte de a incepe.

"Imediat dupa accident, m-am uitat la Robert si am vazut cum isi tinea bratul lovit cu cealalta mana. La doar cateva secunde dupa si-a pierdut cunostinta" - Jacub Gerber, copilotul lui Robert Kubica.

Robert va fi nevoit sa suporte in urmatoarea perioada inca o interventie chirurgicala, medicii precizand ca se vor ocupa si de alte zone vatamate, in afara de cele care au fost deja tratate.

Dupa ce s-a trezit din operatie, Kubica a discutat cu familia si a intrebat de starea copilotului Gerber.

Robert Kubica, pilotul celor de la Renault F1 Team, a fost implicat, in cursul zilei de duminica, intr-un serios accident in timp ce participa, pe o Skoda Fabia, la "Rally Ronde" din Andora. Polonezul a fost transportat de urgenta cu elicopterul la spital.

"Ma bucur ca am putut sa am doua zile libere in acest week-end pentru a participa la acest raliu. Este un bun antrenament pentru viitor. Sper ca lucrurile sa mearga bine si sa ne vedem cu totii la linia de final", a declarat Robert Kubica inainte de a pleca in cursa din Andorra.

Vezi aici interviul acordat de Kubica inainte de a pleca in cursa: