Robert Kubica, pilotul celor de la Renault F1 Team, a fost implicat, in cursul zilei de duminica, intr-un serios accident in timp ce participa, pe o Skoda Fabia, la "Rally Ronde" din Andora. Polonezul a fost transportat de urgenta cu elicopterul la spital. Conform presei din Peninsula, polonezul a suferit multiple fracturi la ambele picioare si la sold. Un lucru este clar, pilotul nu va mai putea concura in Formula 1 in 2011.

Robert KubicaFoto: Captura YouTube

"Copilotul lui Kubica, Jakub Gerber, a scapat fara rani in urma accidentului care a avut loc, duminica de dimineata, in timpul Raliului Andorei, in Savona. In urma incidentului, Gerber a iesit singur din masina, in timp ce Robert a ramas in ea. Pilotul de Formula 1 a fost transportat cu elicopterul la Spitalul Santa Corona din Genoa. Medicii au precizat ca polonezul a suferit multiple fracturi si ca starea acestuia este destul de grava", se precizeaza in La Stampa.

Incidentul s-a petrecut in etapa de deschidere, iar Robert, cunoscut pentru faptul ca participa destul de des in ultima perioada la raliuri, concura la categoria Super 2000.

Kubica a pierdut controlul asupra masinii sale, a iesit de pe carosabil si s-a lovit violent de zidurile unei biserici.

In urma leziunilor suferite, este destul de probabil ca Robert sa nu poate lua startul la prima etapa din noul sezon de Formula 1, din data de 13 martie (Bahrain).

Conform presei din Peninsula, polonezul a suferit multiple fracturi si traumatisme interne. Kubica a fost operat la mana, umarul si piciorul drept timp de mai multe ore.

F1.com a anuntat ca Robert Kubica nu va putea participa in sezonul 2011 al Marelui Circ, polonezul urmand sa fie inlocuit de Romain Grosjean sau Bruno Senna.

Nu e la primul accident major

In 2007, in timpul Marelui Premiu al Canadei, Kubica a suferit un grav accident, dar spre mirarea tuturor a scapat cu doar cateva leziuni usoare.

Nascut pe 7 decembrie 1984, Robert Kubica este primul pilot polonez care a participat in Formula 1. De-a lungul timpului, Robert a concurat pentru BMW-Sauber (2006-2009) si Renault (2010 - pana in prezent).

Cifrele lui Robert Kubica in Marele Circ:

Grand Prix-uri - 76

Victorii - 1

Podiumuri - 12

Puncte castigate - 273

Pole-Position - 1

Prima cursa: Marele Premiu al Ungariei (2006)

Singura victorie: Marele Premiu al Canadei (2008).

Vezi aici imagini de la accidentul de duminica:

Vezi aici accidentul din 2007 al lui Robert Kubica: