Campionul en-titre din Formula 1, germanul Sebastian Vettel, nu este in vizorul celor de la Ferrari, este de parere presedintele Scuderiei iteliene, Luca di Montezemolo. Dupa ce in presa au aparut diverse speculatii cu privire la o mutare a lui Vettel in tabara Ferrari incepand cu sezonul viitor, oficialul italian a tinut sa nege acest lucru, declarand ca viitorul star al Scuderiei ar putea fi din propria pepiniera.

Luca di Montezemolo, alaturi de Fernando AlonsoFoto: Reuters

Dupa ce a castigat pentru prima data titlul mondial in Formula 1, Sebastian Vettel a marturisit ca unul dintre idealurile sale este sa concureze pentru o echipa legendara, asa cum este Ferrari. Zvonurile au luat amploare dupa ce in urma cu o luna presedintele Ferrari, Di Montezemolo a declarat ca Vettel este "rapid, intelept si tanar" si ca "mai devreme sau mai tarziu va pilota in monopostul rosu". Potrivit unor articole din presa internationala, Vettel ar face mutarea la Ferrari chiar incepand cu sezonul viitor, urmad a-l inlocui pe brazilianul Felipe Massa.

Presedintele Ferrari inca din 1991, Montezemolo a tinut insa sa infirme zvonurile, declarand ca Ferrari doreste ca viitorul pilot al Scuderiei sa fie unul crescut in propria Academie: "Nu exista absolut niciun interes pentru Vettel. Noi l-am felicitat pentru sezonul minunat si pentru ca a stiut sa beneficieze de ultima cursa de la Abu Dhabi. Eu sper ca viitorul pilot sa vina de la Academia Ferrari deoarece asta ar insemna ca este un pilot de top. Bineinteles ca Ferrari va pune in monopost un pilot capabil sa castige. Una dintre ideile Academiei este sa furnizeze urmatorul pilot al Scuderiei".