Echipa Red Bull a respins speculatiile conform carora campionul mondial en-titre din Formula 1, Sebastian Vettel, ar putea ajunge la Ferrari in urmatorii ani. Dupa ce pilotul german si-a exprimat dorinta de a lucra cu Ferrari, consultantul Red Bull, Helmut Marko, a declarat ca pilotul german ar fi "prost" daca ar alege sa-si paraseasca actuala echipa in favoarea italienilor de la Ferrari.

Sebastian Vettel, campion mondial F1Foto: Reuters

Dupa ce a castigat titlul mondial pentru prima data in cariera, pilotul german a declarat presei din Germania ca scopul sau este sa piloteze pentru o echipa legendara din Formula 1, asa cum este Ferrari. Pornind de la aceasta declaratie, au inceput zvonurile conform carora Vettel ar urma sa plece la echipa din Maranello, alaturi de Fernando Alonso.

"E normal ca un pilot de curse sa viseze la Ferrari si ca Ferrari sa isi indrepte atentia catre un pilot ca Sebastian. Dar Sebastian nu ne va parasi pentru legenda celor de la Ferrari. E destul de inteligent incat sa stie ca circumstantele trebuie sa fie corecte. Nu va face o asemenea schimbare atat timp cat Fernando Alonso este acolo. In caz contrar ar fi prost", a declarat Helmut Marko, intr-un interviu acordat publicatiei germane Bild.

Contractul lui Sebastian Vettel cu Red Bull expira la finalul anului urmator, insa sefii echipei incearca sa il convinga pe german sa semneze prelungirea contractului cu inca trei ani. Marko este de parere ca Red Bull are toate conditiile necesare pentru a se asigura ca Vettel ramane la echipa cat mai mult timp posibil. "Suntem echipa ce a castigat campionatul mondial. Atat timp cat noi ii oferim lui Vettel un pachet mai bun decat ceilalti, el nu va pleca in alta parte doar pentru imaginea altcuiva", a adaugat oficialul de la Red Bull.

Marko este de parere ca Vettel, alaturi de Red Bull, isi poate apara titlul cu succes in acest sezon: "Anul trecut Sebastian a pierdut 66 de puncte din cauza problemelor mecanice. Practic aceste puncte au fost acordate lui Fernando Alonso. Daca putem rezolva acele probleme si nu vom avea ghinion, atunci ne vom apara titlul cu succes".

De asemenea, consultantul Red Bull i-a acuzat pe rivalii de la Ferrari ca vor sa le fure inginerii: "Ferrari incercat sa ne ia tehnicienii, dar persoanele contactate au ramas cu noi si asta pentru ca noi avem un spirit de echipa unic. Am senzatia ca Ferrari incearca sa reproduca starea de spirit a echipei noastre".