Tactica eronata luata de Ferrari in ultima cursa de Formula 1 din 2010, in urma careia Fernando Alonso a ratat titlul de campion mondial, a dus la modificari in structura departamentului tehnic, echipa din Maranello anuntand marti seara ca australianul Chris Dyer, cel care a ales strategia gresita la Abu Dhabi, nu va mai fi seful departamentului de curse.

HotNews.roFoto: Hotnews

Pentru a evita pe viitor evenimente neplacute asa cum a fost cel de la Abu Dhabi, Ferrari a ales sa restructureze departamentul tehnic. Astfel, seful strategiei de la Ferrari, Chris Dyer, nu va mai ocupa aceeasi pozitie in sezonul 2011, urmand a fi inlocuit de Pat Fry, cel care va fi responsabilul de acum incolo cu transmiterea ordinelor de echipa catre cei doi piloti. Fry il va avea alaturi pe Neil Martin, fost inginer la Red Bull si McLaren.

Chris Dyer va fi "retrogradat" pe un alt post, Scuderia nespecificand inca ce pozitie va ocupa de acum incolo australianul. "Rolul sau in cadrul echipei va fi redefinit in urmatoarele zile", a anutat Scuderia italiana.

Fernando Alonso, lider al clasamentului pilotilor inaintea ultmnei curse din 2010, a ratat titlul mondial dupa ce a incheiat cursa pe locul al saptelea. Echipa Ferrari a fost dusa in eroare de intrarea timpurie la boxe a lui Mark Webber, inginerii cerandu-i lui Alonso sa treaca prea devreme pe la boxe. Reintors pe circuit, spaniolul a ramas "blocat" in spatele rusului de la Renault, Vitaly Petrov, ratand astfel titlul mondial.