Mani Gyenes si Marcel Butuza vor fi cei doi piloti care vor reprezenta Romania la Dakar 2011, cel mai dificil raliu din lume, informeaza Agerpres. Mani si Marcel au plecat spre Argentina, in cursul zilei de marti, cu gandul clar de a ajunge la linia de finish a competitiei. Pana in acest moment, singurul roman care a terminat Dakar-ul in configuratia America de Sud este Romeo Duicu.

Dakar 2011, aproape de startFoto: AGERPRES

Alaturi de cei doi piloti, din delegatie vor mai face parte Liviu Butuza si Romeo Duicu - echipa de asistenta.

Editia cu numarul XXXIII a raliului Dakar va avea loc intre 1 si 16 ianuarie 2011, in Argentina si Chile. Vectra Racing este echipa pentru care vor participa Gyenes si Butuza.

Vor fi in total 212 concurenti la categoria moto, acestia urmand sa aiba de parcurs un total de 9.000 de kilometri pe traseul Buenos Aires - Arica (Chile) - Buenos Aires. Demn de mentionat este faptul ca se va concura chiar si la inaltimi de 2.500 de metri, iar cele mai dificile etape vor fi cele din desertul Atacama.

Mani Gyenes si Marcel Butuza vor participa la Raliul Dakar pe motociclete KTM 690 Rally, la fel precum si la editia din 2009.