"Duster...faster...stronger!" a titrat presa straina dupa ce fostul campion de Formula 1, Alain Prost, a castigat cea de-a doua cursa din actuala editie a Trofeului Andros, competitie automobilistica pe zapada, la bordul unei Dacia Duster. Pilotul francez s-a clasat pentru a cincea oara pe podium in acest sezon, incheiand prima parte a competitiei pe locul 1 in clasamentul general.

Dacia DusterFoto: tropheeandros.com

Alain Prost a obtinut cea de-a doua victorie din actuala editie a Trofeului Andros, castigand cea de-a doua cursa din Alpe d'Huez, cea de-a treia mansa a competitieI. Dupa ce prima cursa a etapei, desfasurata vineri, a fost castigata de un alt fost campion de Formula 1, Olivier Panis, Prost a dominat a doua zi cu Dacia Duster, marindu-si si avantajul in fruntea clasamentului.

"Acesta zi a fost de dificila. Aveam toate sansele de partea mea: o masina de top si patru pneuri a caror uzura a fost controlata perfect de catre echipa. Trebuia sa fac doar o cursa fara greseala. Sunt bucuros ca m-am impus intr-o asemenea maniera. Este un inceput perfect de sezon, deoarece am obtinut cinci podiumuri in sase curse", a declarat Prost, cvadruplu campion de Formula 1.

Pilotii vor avea doua saptamani libere pentru a-si incarca bateriile, competitia urmand a se relua in 7-8 ianuarie, in statiunea Isola 2000.

Clasament dupa trei etape (Top 3):

1. Alain Prost (Dacia Duster) 451 puncte

2. Jean-Philippe Dayraut (BMW) 433 puncte

3. Olivier Panis (Skoda Fabia) 427 puncte