Echipa Renault Formula 1 si-a cerut scuze triplului campion mondial Nelson Piquet si fiului acestuia, Nelson Piquet Jr, si a acceptat sa plateasca o suma substantiala pentru calomnie dupa scandalul iscat ca urmare a Marelui Premiu din Singapore din 2008, cand tanarul pilot brazilian a fost instruit de echipa sa sa provoace un accident pe circuit.

Renault ii cere scuze lui Piquet Jr.Foto: AGERPRES

Nelson Piquet Junior a dezvaluit anul trecut ca echipa sa, Renault, l-a obligat sa faca accident in timpul Marelui Premiu din Singapore, pentru a-l ajuta pe coechipierul sau, Fernando Alonso, sa castige cursa. Ca urmare a acestor acuzatii, Renault a emis un comunicat de presa (in septembrie 2009), in care il acuza pe fostul sau pilot, dar si pe tatal acestuia, Nelson Piquet, de afirmatii mincinoase, sugerand ca atacurile sunt o incercare de a santaja echipa pentru a-i permite sa concureze restul sezonului 2009 de Formula 1.

"Echipa accepta ca acuzatiile facute de Nelson Piquet Junior nu au fost false. De asemenea, admite ca domnul Piquet Junior si tatal sau nu au inventat acele acuzatii pentru a santaja echipa. In concluzie, aceste acuzatii serioase emise in Comunicatul de presa au fost cu totul false si nefondate, de aceea le retragem fara echivoc. Am vrea sa ne cerem scuze fara rezerve domnului Piquet Junior si tatalui acestuia pentru neplacerile si rusinea cauzate. Ca simbol al sinceritatii scuzelor si regretelor noastre, am acceptat sa platim o suma substantiala pentru calomnie, si ne luam angajamentul ca aceste acuzatii nu se vor mai repeta niciodata", se arata in comunicatul echipei Renault.

In urma anchetei asupra Renault, Flavio Briatore, fostul manager al echipei Renault, a fost suspendat pe viata din F1 de catre FIA, iar Patt Symonds, fostul director tehnic al echipei, suspendat pentru o perioada de 5 ani. La inceputul anului 2010, Curtea Franceza de Justitie a anulat suspendarea pe viata a celor doi. FIA a depus recurs, insa in cele din urma a renuntat, anuntand ca a ajuns la un acord cu Briatore si Symonds.

Dupa scandalul cu Renault, Nelson Piquet Junior nu a mai continuat in Formula 1, concurand acum in Nascar.